Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
8 Komentarzy
Makaron z truskawkami

Makaron z truskawkami

Proste i szybkie danie, które zawsze muszę zrobić co najmniej raz w sezonie truskawkowym. Dzieci je uwielbiają. Można użyć tutaj dowolnego makaronu lub nawet ryżu. Mnie najlepiej pasuje tu makaron spaghetti.

Składniki na ok. 4 porcje:

  • 300g dowolnego makaronu
  • 500g świeżych truskawek
  • 250ml jogurtu greckiego (lub innego, gęstego jogurtu naturalnego lub gęstej, kwaśniej śmietany)
  • cukier do smaku (ok. 3 łyżek)

Sposób przygotowania:

  1. Truskawki umyć i odszypułkować. Parę truskawek (do dekoracji) pokroić na kawałki. Odstawić na bok. Do reszty truskawek dodać jogurt i cukier. Zmiksować blenderem.
  2. Makaron ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Odcedzić.
  3. Gorący makaron rozłożyć do głębokich talerzy, polać sosem truskawkowym i posypać kawałkami truskawek.
 

Kuchnia:

Polska

Czas:

Całkowity czas przygotowania:
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 4

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski

Makaron z truskawkami Makaron z truskawkami

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Polub nas na ...

Początek strony