Jajecznica z kurkami


Aromatyczna jajecznica z kurkami na maśle i ze szczypiorkiem. To proste i sycące śniadanie.
Składniki na ok. 2 porcje:
- 150g kurek
- 1 łyżka masła
- 4 jajka
- garść posiekanej, zielonej cebulki lub szczypiorku
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Kurki oczyścić i pokroić na nieduże kawałki. (Artykuł o czyszczeniu kurek znajduje się: tutaj)
- Jajka rozbić do miseczki.
- Na patelni roztopić masło. Wrzucić kurki i smażyć na średniej mocy palnika, aż zmiękną, a woda z kurek wyparuje.
- Dodać jajka, zieloną cebulkę, sól i pieprz. Smażyć, cały czas mieszając, aż jajka się zetną.
- Podawać na ciepło samą lub z pieczywem.
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 2 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | średni |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.