Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Surówka z kiszonej kapusty i ananasa

Pyszna, odświeżająca bomba witaminowa. Kwaśna kapusta i słodki ananas doskonale się ze sobą komponują. Surówka jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania.

Składniki:

  • 500g kapusty kiszonej
  • 1 czerwona cebula
  • ½ szklanki słonecznika
  • 1 puszka ananasa (waga samych owoców ok. 340g)
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sól, pieprz biały

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i podsmażyć na 2 łyżkach oliwy.
  2. Ananasa odsączyć na sitku, a następnie pokroić na kawałki.
  3. Kapustę odcisnąć lekko z soku i posiekać. Dodać podsmażoną cebulę, słonecznik i ananasa.
  4. Dodać 3 łyżki oliwy z oliwek i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Surówka z kapusty kiszonej i ananasa

Surówka z kapusty kiszonej i ananasa

Biorą udział w konwersacji

Komentarze (6)

  1. mariusz

Rewelacja

  Załączniki
 
  1. Aneta

Rewelacja! cała rodzinka się zajadała

  Załączniki
 
  1. Julia

Bardzo pyszna i zdrowa sałatka. Gorąco polecam

  Załączniki
 
  1. edyta

Surowka rewelacjna!dziekuje barrrdzo za przepis.

  Załączniki
 
  1. Radosław

Kiszona kapusta z ananasem to dla mnie nowość,ciekawe jak smakuje spróbuję zrobić.

  Załączniki
 
  1. kINGA

A to gratka. Na kapustę kiszoną z ananasem nie wpadabym, a to faktycznie moze być cakiem dobre. Sprobuję!

  Załączniki
 
There are no comments posted here yet

Skomentuj

Dodajesz komentarz jako Gość
0 Znaków
Załączniki (0 / 3)
Share Your Location

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Początek strony