Brukselka z piekarnika


Brukselka z piekarnika
Brukselka upieczona w piekarniku jest bardziej aromatyczna i chrupiąca niż gotowana w wodzie. Można podawać ją jako przekąskę, dodatek do obiadu lub np. zrobić z jej dodatkiem zapiekankę.
Składniki:
- 1kg brukselki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Brukselkę oczyścić, ściągając zewnętrzne liście i obcinając końcówkę.
- Brukselkę przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać oliwą, posypać solą i pieprzem.
- Piec w nagrzanym piekarniku ok. 40- 60 minut w temperaturze 180°C, aż brukselka zmięknie. Podczas pieczenia należy przemieszać brukselkę od czasu do czasu.
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.