Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
8 Komentarzy
Brukselka z piekarnika

Brukselka z piekarnika

Brukselka upieczona w piekarniku jest bardziej aromatyczna i chrupiąca niż gotowana w wodzie. Można podawać ją jako przekąskę, dodatek do obiadu lub np. zrobić z jej dodatkiem zapiekankę.

Składniki:

  • 1kg brukselki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Brukselkę oczyścić, ściągając zewnętrzne liście i obcinając końcówkę.
  2. Brukselkę przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać oliwą, posypać solą i pieprzem.
  3. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 40- 60 minut  w temperaturze 180°C, aż brukselka zmięknie. Podczas pieczenia należy przemieszać brukselkę od czasu do czasu.

Czas:

Całkowity czas przygotowania:
Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski

Brukselka z piekarnika

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Osoby komentujące:
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Paweł · 3 lat temu
    Ja dodałem jeszcze czosnek i brukselka była miodzio,super przepis
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Zosia · 4 lat temu
    Latwa w wykonaniy i wysmienita .
    Doskonaly przepis .
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna Moderator · 4 lat temu
    [b]Agnes[/b] bez przykrycia i nie trzeba podlewać ją wodą. Należy ją przemieszać od czasu do czasu, żeby się nie przypalała.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Agnes · 4 lat temu
    czy naczynie żaroodporne musi byc z przykryciem czy bez? i czy trzeba troszke podlac brukselke wodą?
    pozdrawiam
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna Moderator · 4 lat temu
    [b]Julio[/b] najpierw rozmrozić i nie trzeba już jej oczyszczać. Dalej jak w przepisie.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Julia · 4 lat temu
    A co jesli mam mrozona brukselke ? Ps. Super przepis.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    HIT PYCHOTKA · 4 lat temu
    Piekłam brukselkę, w tej postaci jest przepyszna(a za gotowaną nie przepadam). Dodaję jeszcze przyprawy.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    wedelka · 4 lat temu
    Brukselki pieczonej jeszcze nie jadłam. Muszę koniecznie wypróbować Ostatnio skusiłam się na jej smażenie i to był rewelacyjny pomysł

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Początek strony