Paluszki z szynką


Paluszki z szynką
Szybka i smaczna przekąska. Smaczna zarówno na ciepło zaraz po upieczeniu, jak i na zimno.
Składniki na ok. 12 sztuk:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 100g serka kremowego (dowolny, ja dałam z ziołami)
- ok. 70g boczku lub szynki
Sposób przygotowania:
- Boczek (szynkę) pokroić w małą kostkę.
- Połowę ciasta francuskiego posmarować serkiem i posypać boczkiem. Ciasto złożyć na pół (tj. przykryć połowę z serem i boczkiem drugą połówką ciasta).
- Ciasto pokroić na ok. 12 pasków.
- Każdy pasek skręcić.
- Paluszki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piec w nagrzanym piekarniku do zarumienienia ok. 30 minut w temperaturze 180°C.
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 12 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.