Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
14 Komentarzy
Paluszki z szynką

Paluszki z szynką

Szybka i smaczna przekąska. Smaczna zarówno na ciepło zaraz po upieczeniu, jak i na zimno.

Składniki na ok. 12 sztuk:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 100g serka kremowego (dowolny, ja dałam z ziołami)
  • ok. 70g boczku lub szynki

Sposób przygotowania:

  1. Boczek (szynkę) pokroić w małą kostkę.
  2. Połowę ciasta francuskiego posmarować serkiem i posypać boczkiem. Ciasto złożyć na pół (tj. przykryć połowę z serem i boczkiem drugą połówką ciasta).

2

  1. Ciasto pokroić na ok. 12 pasków.

3

  1. Każdy pasek skręcić.
  2. Paluszki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

4

  1. Piec w nagrzanym piekarniku do zarumienienia ok. 30 minut w temperaturze 180°C.

Czas:

Całkowity czas przygotowania:
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 12

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski

Paluszki z szynką

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Osoby komentujące:
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Jacek · 2 lat temu
    Czy należy je piec 30min w 180°C z termoobiegiem czy bez?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Sylwia · 3 lat temu
    Gorąco polecam przepis! Paluszki z boczkiem wyszły przepyszne, idealne na sylwestrową przekąskę. Koszt tego wszystkiego nie przekroczył nawet 10 zł

    Pozdrawiam! :-)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Kamyk · 4 lat temu
    Może pytanie wyda się trochę głupie, ale nigdy nie kupowałam ciasta francuskiego ale z tego co wiem jest ono mrożone.
    Czy trzeba je rozmrozić przed nałożeniem serka i boczku czy kładziemy składniki na zimne ciasto?
    • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
      Joanna Moderator · 1 lat temu
      Jeśli ciasto jest mrożone to należy rozłożyć zamrożone płaty i pozostawić je do rozmrożenia. Można kupić również ciasto francuskie niemrożone (takie zwinięte w rulon).
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Justyna · 4 lat temu
    Jako wielokrotna zwyciężczyni w kulinarne kategorii "Przypal to" i tutaj nie obeszło się bez ofiar, ale po zeskrobaniu za bardzo chrupkiej powierzchni można powiedzieć, że poszło mi to łatwiej niż zrobienie nie jednej kanapki Mój trochę chory geniusz kulinarny podpowiedział mi, żebym do krojenia użyła radełka do pizzy i tym samym część która mnie najbardziej przerażała okazała się banalna. Przepis super, polecam wszystkim net tym, którzy z kuchnią mają kontakt jedynie gdy przez nią przechodzą:)Pozdrawiam
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Barbara · 4 lat temu
    Paluszki na wczorajszej imprezie zrobiły furorę.Na pierwszym miejscu zniknęły ze stołu.Wszyscy byli zachwyceni smakiem oraz wyglądem.Pychota polecam
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    magda · 4 lat temu
    Rewelacyjny przepis ! Napewno skorzystam... pozdrawiam
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Marta · 5 lat temu
    Łatwe i przepyszne!zrobiłam z serkiem turek i też kroiłam w drugą stronę.polecam :lol:
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    aagaai · 5 lat temu
    rewelacja!!!dzis robiłam i pychota,mężowi też barzo smakowały.Ja o tyle zmieniłam,że tak jak na zdj.3 to przekroiłam poziomo wzdłuż i mam dwa razy więcej a nieco mniejsze,serka użyłam firmy Piątnica- puszysty smak
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    gość · 5 lat temu
    Przepyszne:) Ja zrobiłam jeszcze wersje słodka z nutella i też dobre
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    baraba · 5 lat temu
    Serek kremowy to taki typu Almette czy bardziej taki typu serek kanapkowy Hohland? Wiem, że może się wydawać, że to banalne pytanie, ale jestem laikiem kulinarnym i nawet najprostsze rzeczy ciężko mi ogarnąć. Pozdrawiam!
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    MżaFka · 6 lat temu
    Wczoraj zrobiłam, spodziewałam się że to będzie pyszna przekąska, ale nie spodziewałam się że aż tak!:D
    Brakło:( dzisiaj muszę zrobić z dwóch opakowań ciasta:D
    bardzo dziękuję za przepis!
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Misztrzuu · 6 lat temu
    pychota :d
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Iza · 6 lat temu
    Super!
    Właśnie wyjęłam z piekarnika i wszystkim bardzo smakuje. Szczerze polecam
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Gość · 8 lat temu
    super przekąska, lekko słone i chrupiące, mniam !!

Polub nas na ...

Początek strony