Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
9 Komentarzy
Babeczki z łososia

Pyszna i ładnie prezentująca się przystawka na zimno z łososia wędzonego, serka kremowego i jajek. Babeczki są sycące i łagodne w smaku.

Składniki na ok. 9 babeczek:

  • ok. 400 g łososia wędzonego w plasterkach
  • 400 g serka kremowego typu Philadelphia
  • 3 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypiorek
  • ser żółty w plasterkach
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą i po ostudzeniu obrać.
  2. Wgłębienia w formie na muffinki wyłożyć kawałkami folii spożywczej. Następnie rozłożyć plasterki łososia.
  3. Jajka pokroić w drobną kostkę.
  4. Ząbki czosnku obrać i posiekać drobno lub przecisnąć przez praskę.
  5. Szczypiorek umyć, osuszyć i pokroić drobno.
  6. W misce wymieszać serek z jajkami, czosnkiem i szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  7. Masę serową wyłożyć do formy. Wystające końcówki łososia zawinąć na masę.

2

3

  1. Z sera żółtego wyciąć koła o średnicy 7 cm. Koła serowe ułożyć na masie serowej.
  2. Wystającą folię spożywczą nałożyć na ser żółty, aby całość nie obeschła i wstawić do lodówki na kilka godzin lub noc.

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 9

Trudność Trudność: łatwa
Koszt Koszt: średni
Babeczki z łososia Babeczki z łososia

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Osoby komentujące:
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Ela · 4 lat temu
    Robie podobnie, jednak do serka dodaje tylko drobno posiekany koperek i starty na grubych oczkach swiezy ogorek, uprzednio posolony, a potem dobrze odsaczony, polecam, pycha!
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Kasia · 5 lat temu
    Rok temu po raz pierwszy je zrobilam i wyszly boskie!Od zawsze kocham wedzonego lososia,ale ten sposob podania jest nie tylko przepyszny,jest rowniez bardzo efektowny.Z pewnoscia i w tym roku zagoszcza u mnie na stole wigilijnym!!!
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Sylwia · 6 lat temu
    Pani Joanno babeczki rewelacyjne, pyszne a przy tym świetnie dekorują stól. Dziękuję i pozdrawiam.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    mania_mania · 6 lat temu
    A jaka jest alternatywa dla serka philadelphia? Co jest tańsze a smakuje podobnie?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    mopek · 8 lat temu
    obazda świetna, a łosoś genialny
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Magda · 8 lat temu
    Goście zachwyceni, a ja jeszcze bardziej . Pięknie prezentuje się na stole!
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    K. · 8 lat temu
    Cudowny pomysł na "rybę inaczej" na wigilijny stół
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Maggie Sychta · 8 lat temu
    Losos + Philadelphia to jedno z moich ulubionych polaczen kanapkowych, wiec jestem pewna, ze i w takiej uroczej babeczce by mi smakowalo!
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    moje pasje · 8 lat temu
    pyszności... Zjadabym takie maleństa :)Kiedys jadam podobne w restauracji pyyyyyszne byy

Polub nas na ...

Początek strony