Ślimaczki serowe z szynką

Przepis na smaczne, kruche ślimaczki serowe z szynką. Łatwe i szybkie wykonaniu.
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 4 serki „kiri”
- ok. 200g szynki
Sposób przygotowania:
- Serki kiri rozsmarować na cieście francuskim. Kolejno nałożyć szynkę.
- Ciasto zwinąć wzdłuż dłuższego boku do połowy z obu stron jak roladę.
- Ciasto pokroić na plasterki o około 1 cm grubości.
- Gotowe ślimaczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut, w temperaturze 180°C, do zarumienienia.
Kuchnia: |
Polska |
|
![]() |
Czas: |
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Czas oczekiwania:
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 5- 6 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.