Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
5 Komentarzy

Ślimaczki serowe z szynką

Przepis na smaczne, kruche ślimaczki serowe z szynką. Łatwe i szybkie wykonaniu.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 serki „kiri”
  • ok. 200g szynki

Sposób przygotowania:

  1. Serki kiri rozsmarować na cieście francuskim. Kolejno nałożyć szynkę.
  2. Ciasto zwinąć wzdłuż dłuższego boku do połowy z obu stron jak roladę.
  3. Ciasto pokroić na plasterki o około 1 cm grubości.
  4. Gotowe ślimaczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut, w temperaturze 180°C, do zarumienienia.
 

Kuchnia:

Polska

Czas:

Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Czas oczekiwania:
Całkowity czas przygotowania:
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 5- 6

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski

Ślimaczki serowe z szynką

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Osoby komentujące:
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Polub nas na ...

Początek strony