Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Ślimaczki serowe z szynką

Przepis na smaczne, kruche ślimaczki serowe z szynką. Łatwe i szybkie wykonaniu.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 serki „kiri”
  • ok. 200g szynki

Sposób przygotowania:

  1. Serki kiri rozsmarować na cieście francuskim. Kolejno nałożyć szynkę.
  2. Ciasto zwinąć wzdłuż dłuższego boku do połowy z obu stron jak roladę.
  3. Ciasto pokroić na plasterki o około 1 cm grubości.
  4. Gotowe ślimaczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut, w temperaturze 180°C, do zarumienienia.
 

Kuchnia:

Polska

Czas:

Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Czas oczekiwania:
Całkowity czas przygotowania:
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 5- 6

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski

Ślimaczki serowe z szynką

Biorą udział w konwersacji

Komentarze (5)

  1. Joanna Moderator

Mirel na zimno i na ciepło ;-)

  Załączniki
 
  1. Mirel

A to na zimno czy na ciepło się zjada?

  Załączniki
 
  1. Joanna Moderator

Ewo tak, można.

  Załączniki
 
  1. Ewa

Czy mozna zamiast kiri DAC Philadelphia albo almette?

  Załączniki
 
  1. sylwia

super przepis wykonanie proste BARDZ SMACZNA PRZEKĄSKA moje dzieci byly zachwycone

  Załączniki
 
There are no comments posted here yet

Skomentuj

Dodajesz komentarz jako Gość
0 Znaków
Załączniki (0 / 3)
Share Your Location

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Początek strony