Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
4 Komentarzy
Sałatka z pora

Sałatka z pora

Prosta, szybka do przygotowania, a zarazem smaczna sałatka. Można ją serwować na śniadanie, kolację, a także na różne imprezy i święta.

Składniki na ok. 5- 6 porcji:

  • 1 por (najlepszy taki, co ma dużo części białej)
  • ½ puszki groszku konserwowego
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • 3 ogórki konserwowe
  • 3 jajka
  • 100g startego sera żółtego
  • parę łyżek majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotować na twardo.
  2. Por umyć, przeciąć wzdłuż na pół i pokroić w cienkie półplasterki.
  3. Jajka obrać i pokroić w kostkę.
  4. Ogórki pokroić w kostkę.
  5. Groszek i kukurydzę odsączyć na sitku.
  6. Por, jajka, ogórki, groszek, kukurydzę i ser żółty połączyć z majonezem i przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Smacznego.

 

Kuchnia:

Polska

Czas:

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji:

ok. 5- 6

Trudność: łatwe
koszt Koszt: niski

Sałatka z pora

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Osoby komentujące:
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Pati · 11 dni temu
    Jeszcze sparzyć trzeba pora
    • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
      Joanna Moderator · 11 dni temu
      Niekoniecznie. Zależy od pora Jak jest młody to nie trzeba go parzyć. Dziękuję za komentarz. Muszę dopisać, bo nie każdy por jest młody i łagodny. Lepiej przelać chociaż wrzątkiem.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Dorota · 26 dni temu
    dla zmniejszenia ilości kalorii zrezygnowałam z sera, a majonez częściowo zastąpiłam jogustem greckim. Też wyszła pyszna :
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Agnieszka · 1 miesięcy temu
    Pychotka, ja dodałam jeszcze odrobinę gotowanej piersi z kurczaka
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Iza · 3 miesięcy temu
    Klasyk mniam

Polub nas na ...

Początek strony