Sałatka z pora

Sałatka z pora

Prosta, szybka do przygotowania, a zarazem smaczna sałatka. Można ją serwować na śniadanie, kolację, a także na różne imprezy i święta.

Składniki na ok. 5- 6 porcji:

  • 1 por (najlepszy taki, co ma dużo części białej)
  • ½ puszki groszku konserwowego
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki
  • 3 ogórki konserwowe
  • 3 jajka
  • 100g startego sera żółtego
  • parę łyżek majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotować na twardo.
  2. Por umyć, przeciąć wzdłuż na pół i pokroić w cienkie półplasterki.
  3. Jajka obrać i pokroić w kostkę.
  4. Ogórki pokroić w kostkę.
  5. Groszek i kukurydzę odsączyć na sitku.
  6. Por, jajka, ogórki, groszek, kukurydzę i ser żółty połączyć z majonezem i przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Smacznego.

 

Kuchnia:

Polska

Czas:

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji:

ok. 5- 6

Trudność: łatwe
koszt Koszt: niski

Sałatka z pora