3 Comments

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Sałatka wiosenna

Sałatka wiosenna

Lekka sałatka z sałaty zielonej, pomidorków koktajlowych, papryki, rzodkiewki, jajek oraz sera mozzarella, posypana chrupiącym boczkiem.

Składniki na ok. 4 porcje:

  • sałata np. lodowa
  • 3 jajka
  • ok. 150g sera mozzarella w małych kuleczkach
  • 4 rzodkiewki
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • papryka
  • 50g boczku
  • ½ łyżeczki musztardy
  • 6 łyżeczek octu winnego
  • 6 łyżek oleju
  • sól, pieprz, szczypta cukru

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w łódki.
  2. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć.
  3. Sałatę umyć, osuszyć i poszarpać na kawałki.
  4. Rzodkiewki umyć i pokroić.
  5. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę lub paski.
  6. Musztardę, ocet, olej, sól, pieprz i cukier wymieszać.
  7. Sałatę, jajka, rzodkiewki, paprykę, pomidory i mozzarellę wymieszać. Sałatkę ułożyć na dużym talerzu lub w misce, posypać boczkiem i polać sosem.

Czas:

Całkowity czas przygotowania:
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 4

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: średni

Sałatka wiosenna

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Osoby komentujące:
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Początek strony