Szybki sos pomidorowy


Uniwersalny, błyskawiczny sos pomidorowy do gołąbków, mięsa, czy makaronu.
Składniki:
- 500 g przecieru pomidorowego (passaty pomidorowej), ewentualnie puszka (400g) pomidorów krojonych bez skórki
- pół małej cebuli
- 100 ml bulionu (warzywnego lub mięsnego)
- sól, pieprz, suszone oregano
- 1 łyżka oleju
- 3 łyżki słodkiej śmietany 30- 36%, opcjonalnie
Sposób przygotowania:
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na łyżce oleju.
- Do garnka wlać przecier pomidorowy, bulion, dodać cebulę i przyprawy. Zmiksować blenderem na gładki sos. Podgrzać. Na końcu można dodać śmietanę według uznania.
![]() |
Całkowity czas przygotowania: |
|
![]() |
Trudność: | łatwa |
![]() |
Koszt: | niski |

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.