Zupa krem z brokułów

Składniki na 4 porcje:
- 500g brokułów
- cebula
- 100g słodkiej, płynnej śmietany 30- 36%
- 500ml wywaru mięsnego lub warzywnego
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki migdałów w płatkach
- sól, pieprz, cukier
Sposób przygotowania:
- Brokuły umyć i podzielić na różyczki. Łodygi obrać i pokroić na małe kawałki.
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na maśle. Dodać brokuły i wywar. Zagotować. Dalej gotować ok. 15- 20 minut pod przykryciem.
- Migdały zarumienić na patelni bez tłuszczu.
- Z zupy wyciągnąć parę różyczek brokułu do dekoracji. Całość zmiksować blenderem. Dodać śmietanę. Doprawić solą, pieprzem i ewentualnie cukrem. Zupę rozlać do talerzy. Przyozdobić różyczkami brokułu i posypać migdałami.
Smacznego.
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.