Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
2 Komentarzy

Zupa krem z brokułów

Składniki na 4 porcje:

  • 500g brokułów
  • cebula
  • 100g słodkiej, płynnej śmietany 30- 36%
  • 500ml wywaru mięsnego lub warzywnego
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki migdałów w płatkach
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania:

  1. Brokuły umyć i podzielić na różyczki. Łodygi obrać i pokroić na małe kawałki.
  2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na maśle. Dodać brokuły i wywar. Zagotować. Dalej gotować ok. 15- 20 minut pod przykryciem.
  3. Migdały zarumienić na patelni bez tłuszczu.
  4. Z zupy wyciągnąć parę różyczek brokułu do dekoracji. Całość zmiksować blenderem. Dodać śmietanę. Doprawić solą, pieprzem i ewentualnie cukrem. Zupę rozlać do talerzy. Przyozdobić różyczkami brokułu i posypać migdałami.

Smacznego.

Zupa krem z brokułów

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Roma · 11 dni temu
    Gotuję taką od lat. Moja Córka przepada za nią. Zamiast migdałów przeważnie dodaję prażony słonecznik.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Aneta · 4 lat temu
    Zrobilam, bez migdalow bo akurat nie mialam, ale zupa jest przepyszna, i baaardzo syta. Dodalam grzanki czosnkowe i posypalam cheddarem. Polecam!

Polub nas na ...

Początek strony