Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Węgierska zupa gulaszowa

Składniki na 4 porcje:

  • 400g mięsa wołowego na gulasz
  • 2 średniej wielkości cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 kopiata łyżka mąki pszennej
  • 1/8 litra wytrawnego czerwonego wina
  • ok. 400g pomidorów w puszce, krojonych
  • 2 łyżki rosołu instant (lub 3/4 litra wywaru esencjonalnego)
  • 3 papryki
  • sól, pieprz, słodka papryka

Sposób przygotowania:

  1. Cebule obrać i pokroić w dużą kostkę. Czosnek obrać i pokroić drobno.
  2. Mięso pokroić w kostkę i przysmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać cebule i czosnek. Chwilę podsmażyć.
  3. Dodać przecier pomidorowy i mąkę. Całość wymieszać. Dodać pomidory z puszki (całą zawartość puszki, razem z sosem). Dodać wino. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dodać ¾ litra wody i rosół instant (lub ¾ litra wywaru). Zagotować. Gulasz przykryć i gotować 1 ½ godziny.
  4. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w dużą kostkę. Dodać na 15 minut przed końcem gotowania. Na końcu jeszcze raz doprawić solą, pieprzem i papryką do smaku.

Smacznego.

Przepis pochodzi z gazety "Rezepte pur".

Węgierska zupa gulaszowa

Węgierska zupa gulaszowa

Dodaj komentarz

Biorą udział w konwersacji

Pokaż więcej

Aktualne Tagi

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

Ostatnio na Blogu Czytelników

Początek strony