Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
12 Komentarzy

Węgierska zupa gulaszowa

Składniki na 4 porcje:

  • 400g mięsa wołowego na gulasz
  • 2 średniej wielkości cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 kopiata łyżka mąki pszennej
  • 1/8 litra wytrawnego czerwonego wina
  • ok. 400g pomidorów w puszce, krojonych
  • 2 łyżki rosołu instant (lub 3/4 litra wywaru esencjonalnego)
  • 3 papryki
  • sól, pieprz, słodka papryka

Sposób przygotowania:

  1. Cebule obrać i pokroić w dużą kostkę. Czosnek obrać i pokroić drobno.
  2. Mięso pokroić w kostkę i przysmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać cebule i czosnek. Chwilę podsmażyć.
  3. Dodać przecier pomidorowy i mąkę. Całość wymieszać. Dodać pomidory z puszki (całą zawartość puszki, razem z sosem). Dodać wino. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dodać ¾ litra wody i rosół instant (lub ¾ litra wywaru). Zagotować. Gulasz przykryć i gotować 1 ½ godziny.
  4. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w dużą kostkę. Dodać na 15 minut przed końcem gotowania. Na końcu jeszcze raz doprawić solą, pieprzem i papryką do smaku.

Smacznego.

Przepis pochodzi z gazety "Rezepte pur".

Węgierska zupa gulaszowa

Węgierska zupa gulaszowa

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Osoby komentujące:
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Polub nas na ...

Początek strony