Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
2 Komentarzy

Krem ziemniaczany

Składniki na ok. 4 porcje:

  • 7 ziemniaków
  • 1 litr wywaru mięsnego
  • cebula
  • 100- 200g słodkiej, płynnej śmietany
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz, majeranek

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić kostkę.
  2. 2 ziemniaki usmażyć na oleju. Odstawić na bok.
  3. Resztę ziemniaków dodać do wywaru i ugotować.
  4. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Przysmażyć na maśle. Dodać do zupy.
  5. Gdy ziemniaki się ugotują, zupę zmiksować na krem. Dodać słodką śmietanę, przyprawić majerankiem, solą i pieprzem.
  6. Rozlać do talerzy i posypać usmażonymi ziemniakami.

Smacznego.

Krem ziemniaczany

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Osoby komentujące:
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Polub nas na ...

Początek strony