Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Napisz komentarz

Zupa krem z kalarepą i ziemniakami

Składniki na 4 porcje:

  • 500g ziemniaków
  • 400g kalarepy (ok. 2 sztuk)
  • 750ml wywaru mięsnego lub warzywnego
  • 100ml słodkiej śmietany 30- 36%
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki i kalarepę obrać i umyć. Pokroić w kostkę. Ugotować na wywarze.
  2. Część warzyw wyciągnąć z  zupy i odłożyć na bok. Resztę zupy zmiksować na krem. Dodać odłożone warzywa. Dodać śmietanę, doprawić solą, pieprzem i gałka muszkatołową do smaku.

Smacznego.

Zupa krem z kalarepą i ziemniakami

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Początek strony