Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Napisz komentarz
Zupa pomidorowa na rosole

W jeden dzień rosół, a na drugi zupa pomidorowa na rosole dla odmiany. Jeśli macie już ugotowany rosół, to przygotowanie na nim pomidorowej zajmie wam 5 minut. Do tego trzeba ugotować ryż lub makaron i już pyszna zupa gotowa.

Składniki na ok. 5 porcji:

  • 1,5 litra rosołu z kurczaka
  • ok. 150 g koncentratu pomidorowego
  • ok. 50 ml słodkiej śmietany 30- 36% (lub więcej według uznania)
  • posiekana natka pietruszki
  • makaron (ok. 50 g na osobę) lub ryż (ok. 30 g na osobę)
  • sól, czarny pieprz mielony

Sposób przygotowania:

  1. Ugotować ryż lub makaron według przepisu na opakowaniu.
  2. Rosół podgrzać. Dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać, żeby się rozpuścił. Zagotować. (Koncentrat najlepiej dodawać stopniowo do uzyskania odpowiedniej kwaśności i koloru zupy).
  3. Na końcu wmieszać śmietanę. Doprawić ewentualnie do smaku solą i pieprzem.
  4. Podawać z ugotowanym ryżem lub makaronem. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Kuchnia:

Polska

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 5

Trudność Trudność: łatwa
Koszt Koszt: niski
Zupa pomidorowa na rosole

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!

Polub nas na ...

Początek strony