Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
2 Komentarzy

Hamburgery

Składniki na ok. 4 porcje:

  • 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego (łopatka, szynka)
  • 2 pieczarki
  • 0,5 papryki czerwonej
  • 0,5  średniej wielkości cebuli
  • pół pęczka natki pietruszki
  • jajko
  • przyprawy: sól, pieprz, ostra czerwona papryka w proszku

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę, paprykę i pieczarki pokroić w drobniutką kostkę.
  2. Natkę pietruszki drobno posiekać.
  3. Do mięsa dodać pokrojoną cebulę, paprykę, pieczarki, natkę pietruszki oraz jajko. Przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką w proszku.  Wymieszać masę mięsną.
  4. Z masy mięsnej uformować 4 płaskie kotlety.
  5. Smażyć na patelni teflonowej (najlepiej grillowej) bez dodatku tłuszczu (lub na małej ilości) z obu stron.

Uwagi:
Hamburgery można podawać z pieczonymi ziemniakami lub frytkami i zieloną sałatą. Również tradycyjnie w bułce z dodatkiem sałaty, pomidora, cebuli, sera żółtego, ketchupu itp.

Smacznego.

Hamburgery

Hamburgery

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Osoby komentujące:
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Polub nas na ...

Początek strony