Cześć, piekę buraki tak jak w przepisie powyżej, w naczyniu żaroodpornym i są pyszne. Wyciągam je nawet bez dodatków.
Odkryłam ciekawe połączenie pieczonego buraka z kaszanką na zimno na chlebku z ...
@NovaZgadza się, że od ilości mąki zależy twardość ciasta. Jeśli przesadzimy to ciasto będzie za twarde niezależnie od tego czy dodajemy jajko, żółtko, czy też tylko wodę. Natomiast to prawda ...
@WernerZapewniam że wytrzyma bez pasteryzacji.trzeba tylko gorący bigos włożyć do słoika i zaraz zakręcić,po pewnym czasie jak zakrętke wciągnie śmiało można go przechować w piwnicy.w moim przypadku po czterech miesiącach ...
@EwaJa zawsze dodaję cało jajko, i nie zauważyłam, by ciasto było twarde. Czysz nie zależy to od ilości mąki? Wiadomo, że im więcej mąki, tym ciasto twardsze.
Z samym zoltkiem sprobuje kiedys, cale jajko generalnie utwardza ciasto, ale zoltko moze byc ok.....chociaz w tym przepisie na 1 kg maki nie sadze zeby samo zoltko mialo wplyw ...
Najczęściej komentowane