Kotlety z pieczarkami w sosie keczupowo- śmietanowym
- Szczegóły

Pyszny obiad. Kotlety zapiekane są z pieczarkami i cebulą w bardzo dobrym sosie z keczupu, musztardy i śmietany. Gorąco polecam.
Składniki na 4 porcje:
- 4 kotlety schabowe
- 2 duże cebule
- ok. 600g pieczarek
- ok. 125g boczku pokrojonego w drobną kostkę
- 100ml keczupu
- 4 łyżki musztardy
- 200g słodkiej, płynnej śmietany
- trochę mąki
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Kotlety oczyścić, przyprawić solą i pieprzem i panierować w mące. Usmażyć na oleju z obu stron.
- Cebule obrać i pokroić w plasterki.
- Pieczarki oczyścić i przekroić na pół.
- Cebulę przysmażyć z boczkiem. Dodać pieczarki i usmażyć. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać keczup, musztardę i wymieszać.
- Do żaroodpornego naczynia włożyć kotlety, a na nie pieczarki z sosem. Całość polać śmietaną. (Naczynia nie przykrywać).
- Piec w nagrzanym piekarniku ok. 30min. w temperaturze 200°C.
- Podawać z ziemniakami.
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.