Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
15 Komentarzy

Kotlety z pieczarkami w sosie

Pyszny obiad. Kotlety zapiekane są z pieczarkami i cebulą w bardzo dobrym sosie z keczupu, musztardy i śmietany. Gorąco polecam.

Składniki na 4 porcje:

  • 4 kotlety schabowe
  • 2 duże cebule
  • ok. 600g pieczarek
  • ok. 125g boczku pokrojonego w drobną kostkę
  • 100ml keczupu
  • 4 łyżki musztardy
  • 200g słodkiej, płynnej śmietany
  • trochę mąki
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Kotlety oczyścić, przyprawić solą i pieprzem i panierować w mące. Usmażyć na oleju z obu stron.
  2. Cebule obrać i pokroić w plasterki.
  3. Pieczarki oczyścić i przekroić na pół.
  4. Cebulę przysmażyć z boczkiem. Dodać pieczarki i usmażyć. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać keczup, musztardę i wymieszać.
  5. Do żaroodpornego naczynia włożyć kotlety, a na nie pieczarki z sosem. Całość polać śmietaną. (Naczynia nie przykrywać).
  6. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 30min. w temperaturze 200°C.
  7. Podawać z ziemniakami.

Kotlety z pieczarkami w sosie

Kotlety z pieczarkami w sosie

Kotlety z pieczarkami w sosie

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Osoby komentujące:
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Początek strony