Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
8 Komentarzy

zapiekanka kapusta mieso

Składniki na 2- 3 porcje:

  • 500g kapusty włoskiej
  • ½ litra bulionu (może być z kostki rosołowej)
  • 300g mięsa mielonego
  • 20g masła
  • sól, pieprz
  • 150g sera żółtego
  •  3 jajka

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę posiekać i przełożyć do miski. Zalać gorącym bulionem, przykryć i odstawić na 15 min. Kolejno przełożyć na sitko i pozostawić, aż kapusta ocieknie z bulionu.
  2. Mięso mielone przysmażyć na maśle. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać z kapustą i przełożyć do formy żaroodpornej wysmarowanej masłem lub margaryną.
  3. Posypać z góry startym serem żółtym. Polać rozkłóconymi jajkami.
  4. Całość przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Piec w nagrzanym piekarniku 30- 40min. w temperaturze 200°C. 10 min. przed końcem pieczenia ściągnąć pokrywkę lub folię.

Smacznego.

Na podstawie przepisu z książki: „So kocht Frau Antje heute”.

02

03

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    dorota · 3 lat temu
    szukalam tego przepisu z kapusty i miesa mielonego ja dodam jeszcze pomidory
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Gosia · 3 lat temu
    Zapiekankę zrobiłam dzisiaj na obiad. Szybko się ją przygotowuje, a smakuje wyśmienicie Podałam z ryżem.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Ewelina · 5 lat temu
    Zrobiłam pewną modyfikację tego przepisu. Zostało mi trochę farszu z gołąbków i trochę młodej kapusty więc postanowiłam zaryzykować i zobaczyć co wyjdzie. Mięsa już nie podsmażałam bo było z ryżem a resztę zrobiłam jak w przepisie i wyszło naprawdę dobre. Myślę, że ten przepis można modyfikować na wiele różnych sposobów i rezultat zawsze będzie zadowalający. Następnym razem zrobię oryginał. Pozdrawiam.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Krysia · 5 lat temu
    Wczoraj przygotowałam tę zapiekankę. Oprócz zalecanych składników dodałam również przesmażone pieczarki z cebulką. Wymieszałam je z mięsem i kapustą przygotowaną zgodnie z podanym na tej stronie przepisem. Następnie wyłożyłam 1/2 składników do naczynia żaroodpornego i posypałam serem, potem pozostałą cześć i na wierzch także nałożyłam ser. Wyszła znakomita !!!! Danie bardzo smaczne i stanowiące odmianę w mojej kuchni. Dziękuje za przepis
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Zed · 5 lat temu
    Wyszlo bardzo dobre, ale do miesa mielonego dodalam 2 zabki czosnku, a do potartego sera fete wymieszana z pesto.
    Dziwne polaczenie, ale smakuje:)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Ada · 5 lat temu
    Ja robiam i jest super, ostatnio dalam jeszcze pieczrki z cabulką- wyszlo wyśmienicie
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Iwcia33 · 6 lat temu
    Ja robilam i potwierdzam,ze to jest naprawde smaczne i szybkie danie..:)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    wiko · 6 lat temu
    pięknie wygląda i z pewnością smakuje super....zrobię ją za tydzień i napiszę jak wyszła:)

Polub nas na ...

Początek strony