Łazanki z białą kapustą
- Szczegóły

Składniki:
- ½ małej, białej kapusty
- 250g makaronu łazanki
- 2 średnie cebule
- 250g pieczarek
- ok. 100g kiełbasy
- ok. 80g boczku
- 4 łyżki oliwy lub oleju
- sól, pieprz, papryka czerwona w proszku
Sposób przygotowania:
- Oderwać brzydkie liście z kapusty. Kapustę drobno poszatkować. Kolejno podlać wodą (ja daję ok. 2 szklanek), posolić, przykryć i gotować na małym ogniu, aż kapusta zmięknie.
- W międzyczasie obrać cebule i pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę podsmażyć na 3 łyżkach oliwy, dodać pieczarki i usmażyć. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na bok.
- Gdy kapusta będzie miękka, odsączyć ją na sitku.
- Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę i przysmażyć na łyżce oliwy. Dodać do usmażonym pieczarek.
- Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić.
- Do pieczarek z kiełbasą dodać odsączoną kapustę i całość smażyć ok. 5 min. Doprawić solą, pieprzem i czerwoną papryką.
- Dodać makaron i delikatnie wymieszać.
![]() |
Czas przygotowania: |
ok. 1 godz. |
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 5- 6 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.