Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Napisz komentarz
Cukinia i bakłażan w jajku

Plastry cukinii i bakłażana obtoczone w jajku i usmażone na oleju. Mogą stanowić przekąskę lub dodatek na ciepło do dania głównego. Szczególnie polecam tak przygotowane warzywa osobą będącym na diecie low carb.

Składniki:

  • cukinia
  • bakłażan
  • jajka
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Bakłażana umyć, osuszyć i pokroić w szerz na plasterki o grubości ok. 5- 7 mm. Plasterki posolić i pozostawić na ok. 30 minut, aż puszczą sok. Plastry osuszyć ręcznikiem papierowym. Oprószyć pieprzem.
  2. Cukinię umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż w plasterki o grubości ok. 5 mm. Plasterki oprószyć solą i pieprzem.
  3. Tak przygotowane warzywa obtaczać w rozkłóconym jajku i smażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Wyciągać na ręcznik papierowy, aby ociekły z tłuszczu. Podawać najlepiej na ciepło.

Czas:

Czas przygotowania:
Czas oczekiwania:
Całkowity czas przygotowania:
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 4

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski
Cukinia i bakłażan w jajku

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!

Polub nas na ...

Początek strony