Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Fasolka szparagowa zawijana w szynce

Bardzo prościutkie i smaczne danie. Nadaje się, jako przekąska, najlepiej na ciepło, choć również na zimno jest pyszne. Również można serwować fasolkę, jako dodatek do dania głównego np. z młodymi ziemniakami.

Składniki:

  • 500g fasolki szparagowej
  • ok. 200g szynki szwarcwaldzkiej, parmeńskiej lub cieniutkich plasterków boczku, bekonu
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Fasolkę oczyścić, umyć i ugotować w osolonej wodzie.
  2. Po ok. 5- 6 strączków zawijać w plasterek szynki (boczku lub bekonu).
  3. Owinięte pęczki fasolki smażyć na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron do zarumienienia szynki.

Smacznego.

Fasolka szparagowa zawijana w szynce

Biorą udział w konwersacji

Komentarze (5)

  1. Paula

fantastyczny pomysł na prostą fasolkę! zrobię na pewno

  Załączniki
 
  1. Ivon

Miałam okazję jeść już taką fasolkę. Smakowała obłędnie... i do tego niesamowicie wyglądała na talerzu. Zresztą Twoje cudne fotki to prezentują.
Pozdrawiam !

  Załączniki
 
  1. asieja

nigdy jeszcze nie spotkałam się z taką formą przygotowania fasolki, fajnie

  Załączniki
 
  1. Joanna Moderator

Oj szparagi też są pyszne z boczkiem. Niestety długo sobie na nie poczekamy ;-)

  Załączniki
 
  1. Daria

Wspaniałe połączenie, aż ślinka cieknie jak się patrzy na zdjęcia a w głowie już mi się marzą szparagi przyrządzone na tą nutę

  Załączniki
 
There are no comments posted here yet

Skomentuj

Dodajesz komentarz jako Gość
0 Znaków
Załączniki (0 / 3)
Share Your Location

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Początek strony