Fasolka szparagowa zawijana w szynce

Bardzo prościutkie i smaczne danie. Nadaje się, jako przekąska, najlepiej na ciepło, choć również na zimno jest pyszne. Również można serwować fasolkę, jako dodatek do dania głównego np. z młodymi ziemniakami.
Składniki:
- 500g fasolki szparagowej
- ok. 200g szynki szwarcwaldzkiej, parmeńskiej lub cieniutkich plasterków boczku, bekonu
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Fasolkę oczyścić, umyć i ugotować w osolonej wodzie.
- Po ok. 5- 6 strączków zawijać w plasterek szynki (boczku lub bekonu).
- Owinięte pęczki fasolki smażyć na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron do zarumienienia szynki.
Smacznego.
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.