Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
5 Komentarzy

Fasolka szparagowa zawijana w szynce

Bardzo prościutkie i smaczne danie. Nadaje się, jako przekąska, najlepiej na ciepło, choć również na zimno jest pyszne. Również można serwować fasolkę, jako dodatek do dania głównego np. z młodymi ziemniakami.

Składniki:

  • 500g fasolki szparagowej
  • ok. 200g szynki szwarcwaldzkiej, parmeńskiej lub cieniutkich plasterków boczku, bekonu
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Fasolkę oczyścić, umyć i ugotować w osolonej wodzie.
  2. Po ok. 5- 6 strączków zawijać w plasterek szynki (boczku lub bekonu).
  3. Owinięte pęczki fasolki smażyć na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron do zarumienienia szynki.

Smacznego.

Fasolka szparagowa zawijana w szynce

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Osoby komentujące:
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Paula · 8 lat temu
    fantastyczny pomysł na prostą fasolkę! zrobię na pewno
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Ivon · 8 lat temu
    Miałam okazję jeść już taką fasolkę. Smakowała obłędnie... i do tego niesamowicie wyglądała na talerzu. Zresztą Twoje cudne fotki to prezentują.
    Pozdrawiam !
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    asieja · 8 lat temu
    nigdy jeszcze nie spotkałam się z taką formą przygotowania fasolki, fajnie
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna Moderator · 8 lat temu
    Oj szparagi też są pyszne z boczkiem. Niestety długo sobie na nie poczekamy ;-)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Daria · 8 lat temu
    Wspaniałe połączenie, aż ślinka cieknie jak się patrzy na zdjęcia:) a w głowie już mi się marzą szparagi przyrządzone na tą nutę:)

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Początek strony