Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Hawajskie zapiekanki

Hawajskie zapiekanki

Aromatyczne i chrupiące zapiekanki z bagietki, z serkiem kremowym, kawałkami szynki i ananasa. Są szybką i łatwą przekąską, smakującą wyśmienicie. Można podawać je zarówno na ciepło, jak i zimno.

Składniki:

  • 2 bagietki
  • 100g szynki
  • ok. 340g ananasa z puszki (waga samego ananasa, bez soku)
  • 200g serka kremowego typu Philadelphia
  • 1 łyżka posiekanych ziół (mogą być mrożone)
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Bagietki pokroić skośnie na kromki.
  2. Ananas i szynkę pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z serkiem i ziołami. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
  3. Masę nałożyć na kromki. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 10 minut w temperaturze 180°C.
  4. Podawać na ciepło lub zimno.

Czas:

Całkowity czas przygotowania:
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 2 blachy

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: średni

Hawajskie zapiekanki Hawajskie zapiekanki

Biorą udział w konwersacji

Komentarze (11)

  1. Dora

wyglądaj apetycznie, czy można je zdobić z serkiem Bieluch?

  Załączniki
 
  1. Joanna Moderator    Dora

tak, można.

  Załączniki
 
  1. Joanna Moderator

Lulciu świeże (lub mrożone) np. natka pietruszki, szczypiorek, koperek, zioła prowansalskie.

  Załączniki
 
  1. lulcia

A te zioła to jakie maja byc ?

  Załączniki
 
  1. Bartosz

Robiłem to wczoraj i... całkiem fajne. Następnym razem dodam jeszcze do tego trochę sera żółtego.
Generalnie polecam.

  Załączniki
 
  1. Izaa

super pomysł... muszę wypróbować

  Załączniki
 
  1. Paula

lato na talerzu

  Załączniki
 
  1. mniamusne.blox.pl

Takie proste, a nigdy na to nie wpadłam Muszą być pyszne!

  Załączniki
 
  1. karmel-itka

ale fajne!
takie nieskomplikowane. a jakie pyszne!

  Załączniki
 
  1. szana

Uwielbiam połączenie ananasa z szynka i serem, dla mnie to zawsze strzał w 10!

  Załączniki
  Komentarz ostatnio edytowany około 1 rok temu przez Joanna Moderator Joanna Moderator
  1. Ag Pe

Niestety, nie lubię połączenie nanasa z szynką, choć wiem, że to co mówię to zbrodnia Ale poza tym, wyglądają wspaniale.

  Załączniki
 
There are no comments posted here yet

Skomentuj

Dodajesz komentarz jako Gość
0 Znaków
Załączniki (0 / 3)
Share Your Location

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Początek strony