Przystawka arbuzowa a'la pizza


Pizza arbuzowa jako przekąska lub sałatka. Udekorowana oliwkami, rukolą, serem feta i polana sosem sojowym. Owocową wersję znajdziecie tutaj: „Deser arbuzowy a'la pizza”.
Składniki:
- arbuz
- parę czarnych oliwek
- parę listków sałaty rukola
- trochę sera feta
- sos sojowy
Sposób przygotowania:
- Arbuz umyć. Wyciąć krążki o grubości ok. 2- 3 cm, najlepiej ze środkowej części arbuza, gdzie są największe. (Ilość krążków proszę dostosować do potrzeb).
- Na krążkach arbuza rozłożyć pokrojone na plasterki oliwki, umyte listki sałaty i pokruszoną fetę.
- Przed podaniem polać delikatnie sosem sojowym.
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.