Sałatka ze śledzi zielonych


Sałatka ze śledzi zielonych
Zielone śledzie w nietypowym, słodko- kwaśnym sosie. Polecam szczególnie na Boże Narodzenie.
Składniki na ok. 12 porcji:
- 1kg zielonych śledzi
- ½ szklanki oleju
- ½ szklanki octu 10%
- ½ szklanki cukru
- 1 łyżka soli
- 3 cebule pokrojone w talarki
- liść laurowy
- ziele angielskie
- 1 słoik koncentratu pomidorowego (200g)
- 1 słoiczek ketchupu (200g)
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki (oprócz śledzi) wymieszać i gotować 10 minut. Dodać pokrojone w kawałki śledzie i gotować jeszcze 10 minut na wolnym ogniu. Przed podaniem schłodzić.
Smacznego.
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 12 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | średni |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.