Meksykańska sałatka warstwowa
- Szczegóły

Bardzo fajna sałatka i bardzo bogata. Znajdziecie w niej wszystko. Zarówno świeże warzywa jak i mięso oraz chipsy, które świetnie pasują do tej sałatki. Sałatki wychodzi sporo. Super na party ;-)
Składniki:
- 1 sałata zielona
- 1 paczka chipsów Tortilla (serowe, paprykowe lub chili)
- 3- 4 pomidory
- ok. 300g pieczarek
- 500g mięsa mielonego
- 1 cebula
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- fasola czerwona konserwowa
- kukurydza konserwowa
- 200g startego sera żółtego
- 500ml jogurtu naturalnego, gęstego
- ok. 6 łyżek majonezu
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Cebulę obrać, poszatkować i przysmażyć z mięsem mielonym na małej ilości oleju. Dodać koncentrat pomidorowy. Przyprawić solą i pieprzem.
- Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i przysmażyć na 1 łyżce oleju.
- Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy.
- Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki i włożyć do dużej miski, najlepiej szklanej.
- Pomidory umyć i pokroić w kostkę. Rozłożyć na sałacie. Przyprawić solą i pieprzem.
- Kolejno wyłożyć ostudzone mięso, pieczarki, kukurydzę i fasolę.
- Jogurt, majonez, sól i pieprz wymieszać. Wylać na sałatkę. Posypać serem żółtym. Górę posypać pokruszonymi chipsami.
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.