Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Napisz komentarz

Zupa marchewkowa z awokado

Składniki na ok. 4 porcje:

  • 1litr wywaru mięsnego
  • 500g marchewki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • szczypta cukru
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • awokado
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 100ml creme fraiche lub gęstej, słodkiej śmietany 30- 36%

Sposób przygotowania:

  1. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w duże kawałki. Dodać do gotującego się wywaru. Gotować do miękkości.
  2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Przysmażyć na maśle. Dodać do zupy.
  3. Gdy marchewka się ugotuje, zupę zmiksować na krem. Dodać creme fraiche (lub gęstą śmietanę słodką), przyprawić solą, pieprzem, szczyptą cukru, imbirem i sokiem z cytryny.
  4. Awokado obrać, oddzielić od pestki i pokroić w kostkę.
  5. Zupę rozlać do talerzy i posypać awokado.

Smacznego.

Zupa marchewkowa z awokado

 

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!

Polub nas na ...

Początek strony