Zupa krem z czerwonej papryki


Zupa krem z czerwonej papryki
Zupa krem z czerwonej papryki jest kremowa i słodka. Bardzo smaczna, a do tego ta niebanalna barwa - cudownie intensywny pomarańcz. Można podawać ją z groszkiem ptysiowym, a jeśli chcemy otrzymać zupę bardziej treściową to np. z makaronem.
Składniki na ok. 4 porcje:
- 4 czerwone papryki
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- 750ml wywaru mięsnego lub warzywnego
- 100ml słodkiej śmietany 30%
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę.
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
- Czosnek obrać i poszatkować drobno.
- Masło roztopić w dużym garnku. Dodać paprykę, cebulę i czosnek i smażyć ok. 10 minut, aż warzywa będą miękkie.
- Dodać wywar i gotować 30 minut, pod przykryciem, na małym ogniu.
- Po tym czasie zupę zmiksować blenderem na krem.
- Zupę przetrzeć przez sitko i z powrotem przelać do garnka. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem i gotować jeszcze 5 minut.
Przepis pochodzi ze strony: allrecipes.de, „Cremige rote Paprikasuppe”
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 4 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.