Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
1 Komentarz
Obazda turecka

Pikantna, serowa pasta do pieczywa z serka kremowego i fety, doprawiona ajvarem, cebulą i czosnkiem.

Składniki:

  • 1 ząbek czosnku
  • ½ cebuli
  • 1- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 100g sera feta
  • 50g pasty ajvar
  • 200g serka kremowego typu Philadelphia

Sposób przygotowania:

  1. Ząbek czosnku i cebulę obrać i drobno poszatkować.
  2. Ser feta rozgnieść dokładnie widelcem.
  3. Ser feta wymieszać z czosnkiem, cebulą i pietruszką. Dodać ajvar i serek kremowy. Wszystko dokładnie wymieszać.

Wariant Thermomix:

Składniki:

  • 1 ząbek czosnku
  • ½ cebuli
  • 1- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 100g sera feta, w kawałkach
  • 50g pasty ajvar
  • 200g serka kremowego typu Philadelphia

Sposób przygotowania:

  1. Czosnek i cebulę włożyć do naczynia miksującego, zmiksować 4 s/ obr. 5.
  2. Dodać ser feta i zmiksować 5 s/ obr. 4.
  3. Dodać ajvar, serek kremowy i pietruszkę, wymieszać 10 s/ obr. 3.

Przepis z zeszytu z przepisami bawarskimi do przygotowania w Thermomix.

 

Kuchnia:

Turecka

Czas:

Całkowity czas przygotowania:
Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: średni
Obazda turecka Obazda turecka

Powiązane przepisy


Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Nenecha · 4 lat temu
    Tak apetycznie wygląda ta pasta na Twoich zdjęciach, że aż musiałam spróbować ją zrobić, haha, chociaż faktycznie nie przepadam za serem feta... wyszła bardzo smaczna! Bardzo dobre urozmaicenie do świeżego pieczywa :]]
    Dziękuję i pozdrawiam! N.

Polub nas na ...

Początek strony