Obazda turecka


Pikantna, serowa pasta do pieczywa z serka kremowego i fety, doprawiona ajvarem, cebulą i czosnkiem.
Składniki:
- 1 ząbek czosnku
- ½ cebuli
- 1- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 100g sera feta
- 50g pasty ajvar
- 200g serka kremowego typu Philadelphia
Sposób przygotowania:
- Ząbek czosnku i cebulę obrać i drobno poszatkować.
- Ser feta rozgnieść dokładnie widelcem.
- Ser feta wymieszać z czosnkiem, cebulą i pietruszką. Dodać ajvar i serek kremowy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Wariant Thermomix:
Składniki:
- 1 ząbek czosnku
- ½ cebuli
- 1- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 100g sera feta, w kawałkach
- 50g pasty ajvar
- 200g serka kremowego typu Philadelphia
Sposób przygotowania:
- Czosnek i cebulę włożyć do naczynia miksującego, zmiksować 4 s/ obr. 5.
- Dodać ser feta i zmiksować 5 s/ obr. 4.
- Dodać ajvar, serek kremowy i pietruszkę, wymieszać 10 s/ obr. 3.
Przepis z zeszytu z przepisami bawarskimi do przygotowania w Thermomix.
Kuchnia: |
Turecka |
|
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | średni |


Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.