Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Napisz komentarz
Bawarska obazda

Obazda bawarska to pasta serowa z sera Camembert, cebuli i papryki w proszku. Klasyk na Bawarii. Pastę serwuje się z preclem. W klasycznej wersji dodaje się kminek. Możecie go dodać jeśli lubicie, ja za nim nie przepadam ;).

Składniki na ok. 4 porcje:

  • 200 g sera Camembert
  • 1 średniej wielkości cebula
  • 100 g naturalnego serka do smarowania (typu Philadelphia)
  • 30 g masła
  • sól
  • pieprz, czarny
  • słodka papryka w proszku
  • kminek (opcjonalnie)
  • szczypiorek, czerwona cebula do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Ser Camembert rozdrobnić widelcem.
  2. Cebulę obrać i drobno posiekać.
  3. Ser Camembert przełożyć do miski. Dodać cebulę, serek i miękkie masło. Wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i kminkiem. Papryki należy dodać do smaku, ale sporo. Obazda powinna mieć ceglasty kolor.
  4. Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem i ozdobić plasterkami czerwonej cebuli.
  5. Przechowywać w lodówce do 2- 3 dni.

Kuchnia:

Bawarska

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 4

Trudność Trudność: łatwa
Koszt Koszt: średni
Bawarska obazdaBawarska obazda

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!

Polub nas na ...

Początek strony