Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Napisz komentarz
Dip dyniowo- czosnkowy

Bardzo smaczny dip z pestkami dyni, czosnkiem i olejem z pestek dyni, który nadaje dipowi ładnej barwy i jeszcze bardziej aromatycznego, orzechowego smaku. W zastępstwie można użyć oliwę, ale polecam szczególnie olej z pestek dyni. Na zdjęciu zielony dip jest z olejem z pestek, a biały z oliwą.

Składniki:

  • 40g pestek z dyni
  • 2 ząbki czosnku
  • 200g serka kremowego typu Philadelphia
  • ok. 3- 4 łyżki oleju z pestek dyni (ewentualnie oliwy z oliwek)
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Czosnek obrać i przecisnąć przez prasę.
  2. Pestki z dyni posiekać bardzo drobno. Wymieszać z serkiem, czosnkiem i olejem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Czas:

Całkowity czas przygotowania:
Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: średni
Dip dyniowo- czosnkowy

Powiązane przepisy


Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!

Polub nas na ...

Początek strony