Śliwki w boczku


Bardzo szybka, prosta i smaczna przekąska. Roladki/ koreczki z suszonych śliwek owinięte plasterkami boczku i usmażone. Idealna kombinacja słodkiej śliwki i lekko słonego boczku. Ilość takich roladek zależy od indywidualnych potrzeb. Na każdą śliwkę przypada jeden plasterek boczku i jedna połówka orzecha.
Składniki:
- śliwki kalifornijskie
- cienkie plasterki wędzonego boczku
- połówki orzechów włoskich
Sposób przygotowania:
- Śliwkę i połówkę orzecha zawinąć w plasterek boczku. (Gdyby boczek się odwijał, można spiąć całość wykałaczką).
- Zwinięte roladki smażyć na patelni z każdej strony do zarumienienia boczku.
![]() |
Całkowity czas przygotowania: |
|
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | średni |


Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.