Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
4 Komentarzy
Śliwki w boczku

Bardzo szybka, prosta i smaczna przekąska. Roladki/ koreczki z suszonych śliwek owinięte plasterkami boczku i usmażone. Idealna kombinacja słodkiej śliwki i lekko słonego boczku. Ilość takich roladek zależy od indywidualnych potrzeb. Na każdą śliwkę przypada jeden plasterek boczku i jedna połówka orzecha.

Składniki:

  • śliwki kalifornijskie
  • cienkie plasterki wędzonego boczku
  • połówki orzechów włoskich

Sposób przygotowania:

  1. Śliwkę i połówkę orzecha zawinąć w plasterek boczku. (Gdyby boczek się odwijał, można spiąć całość wykałaczką).
  2. Zwinięte roladki smażyć na patelni z każdej strony do zarumienienia boczku.

Całkowity czas przygotowania:

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: średni
Śliwki w boczku Śliwki w boczku

Powiązane przepisy


Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Magdalena · 4 lat temu
    a jak myślicie z czym podać takie roladki? jakaś surówka? ziemniaczki opeikane?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Kasia · 5 lat temu
    Bardzo lubię ten przepis, co prawda używam wędzonego boczku, pancetta, lub ten wędzony z biedronki na tacce. I wolę bez orzechów, ani fety nie daję, bo boczek jest słonawy wystarczająco. Za to jak to robię czy ze śliwkami czy to z morelami, to używam jednak tych z bakallandu, są bardziej wilgotne, i jak się je piecze w piecu, to nie wysychają i mają fajny smak.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Marta · 6 lat temu
    Ja smażę na głębokim tłuszczu w frytkownicy. Pyszne.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Aga · 7 lat temu
    Prosta i pyszna przekąska! Tylko ja wkładam do piekarnika:)

Polub nas na ...

Początek strony