Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Sałatka ziemniaczana z awokado i tuńczykiem

Składniki na ok. 4 porcje:

  • ok. 5 większych ziemniaków
  • puszka tuńczyka w oleju
  • 1 awokado
  • zielona cebulka (dymka)
  • 50ml gęstego jogurtu naturalnego
  • 50ml majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie w mundurkach. Ostudzić i obrać. Pokroić w plasterki lub kostkę.
  2. Tuńczyka odsączyć z oleju.
  3. Zieloną cebulkę umyć, osuszyć i pokroić drobno.
  4. Awokado obrać i pokroić w kostkę.
  5. Ziemniaki, awokado, tuńczyka i cebulkę przełożyć do miski. Dodać jogurt wymieszany z majonezem. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać delikatnie.
  6. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Sałatka ziemniaczana z awokado i tuńczykiem

Sałatka ziemniaczana z awokado i tuńczykiem

Biorą udział w konwersacji

Komentarze (1)

  1. mopswkuchni

Sałatki ziemniaczane, szczególnie z młodymi ziemniaczkami są przepyszne. To połączenie smaków wydaje się być trafione

  Załączniki
 
There are no comments posted here yet

Skomentuj

Dodajesz komentarz jako Gość
0 Znaków
Załączniki (0 / 3)
Share Your Location

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Początek strony