Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
1 Komentarz

Sałatka ziemniaczana z awokado i tuńczykiem

Składniki na ok. 4 porcje:

  • ok. 5 większych ziemniaków
  • puszka tuńczyka w oleju
  • 1 awokado
  • zielona cebulka (dymka)
  • 50ml gęstego jogurtu naturalnego
  • 50ml majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie w mundurkach. Ostudzić i obrać. Pokroić w plasterki lub kostkę.
  2. Tuńczyka odsączyć z oleju.
  3. Zieloną cebulkę umyć, osuszyć i pokroić drobno.
  4. Awokado obrać i pokroić w kostkę.
  5. Ziemniaki, awokado, tuńczyka i cebulkę przełożyć do miski. Dodać jogurt wymieszany z majonezem. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać delikatnie.
  6. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Sałatka ziemniaczana z awokado i tuńczykiem

Sałatka ziemniaczana z awokado i tuńczykiem

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    mopswkuchni · 7 lat temu
    Sałatki ziemniaczane, szczególnie z młodymi ziemniaczkami są przepyszne. To połączenie smaków wydaje się być trafione

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Początek strony