Zupa koperkowa


Zupa koperkowa
Wiosenna zupa ze świeżym koperkiem i lanymi kluseczkami.
Składniki na ok. 4 porcje:
- 1 ½ litra wywaru mięsnego
- pęczek koperku
- 1 łyżka masła
- 125ml słodkiej śmietany 30- 36%
- 1 łyżka mąki pszennej
- sól, pieprz
Kluski lane:
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki pszennej
Sposób przygotowania:
- Wywar zagotować.
- Koperek umyć i drobno poszatkować.
- Jajka i 4 łyżki mąki wymieszać dokładnie na jednolitą masę. Ciasto wlać cienkim strumieniem do gotującego się wywaru.
- Dodać łyżkę masła i posiekany koperek.
- Śmietanę wymieszać z łyżką mąki i zagęścić nią zupę.
- Przyprawić solą i pieprzem.
Kuchnia: |
Polska |
|
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 4 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.