Write a comment

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Masło ziołowe

Masło z ulubionymi ziołami można podawać do mięsa i warzyw z grilla, ryb, bagietki lub po prostu do chleba.

Składniki:

  • 125g masła
  • 3 łyżki świeżych, posiekanych ziół np. szczypiorek, natka pietruszki, bazylia, oregano, tymianek, majeranek
  • szczypta soli (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

  1. Masło wyciągnąć z lodówki, aby zmiękło.
  2. Dodać posiekane zioła i sól. Według uznania wymieszać łyżką lub zmiksować blenderem lub mikserem. (Polecam całość zmiksować blenderem. Blender rozdrobni zioła, a sok z ziół zabarwi masło na zielono).
  3. Masło przełożyć do miseczki lub ułożyć na papierze do pieczenia lub folii spożywczej i zwinąć w wałek. Masło będzie miało ładny kształt, jeśli wyciśniemy je ze szprycy lub rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
  4. Masło włożyć do lodówki, aby stwardniało.

Czas:

Całkowity czas przygotowania:
Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski
 

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Początek strony