Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 2 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
Napisz komentarz
Masło czosnkowe

Masło z dodatkiem czosnku, tak samo jak masło ziołowe, można podawać do mięs i warzyw z grilla lub pieczywa. Ilość dodanego czosnku zależy od osobistych preferencji. Ja dodaję 3- 4 ząbki na pół kostki masła, ale można dodać go mniej lub więcej. Minimum to jeden ząbek.

Składniki:

  • 125g masła
  • 3- 4 ząbki czosnku
  • szczypta soli (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

  1. Masło wyciągnąć z lodówki, aby zmiękło.
  2. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i ewentualnie sól. Wymieszać łyżką lub zmiksować blenderem lub mikserem.
  3. Masło przełożyć do miseczki lub ułożyć na papierze do pieczenia lub folii spożywczej i zwinąć w wałek. Masło będzie miało ładny kształt, jeśli wyciśniemy je ze szprycy lub rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
  4. Masło włożyć do lodówki, aby stwardniało.

Czas:

Całkowity czas przygotowania:
Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski
Masło czosnkowe

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!

Polub nas na ...

Początek strony