Jajka w sosie tatarskim


Jajka w sosie tatarskim
Sos tatarski, pikantny i lekko kwaśny, idealnie pasuje do jajek na twardo. Jajka w sosie tatarskim pasują nie tylko na Święta Wielkanocne, ale również jako przystawka lub po prostu na śniadanie, czy kolację.
Składniki:
- 6 jajek
Sos tatarski:
- 2 średnie ogórki konserwowe
- mały słoiczek grzybków marynowanych
- 4 łyżki majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
- rzodkiewki i koperek do dekoracji
- kilka liści zielonej sałaty
Sposób przygotowania:
- Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół.
- Przygotować sos tatarski. Ogórki i grzybki drobno posiekać, połączyć z majonezem i jogurtem, doprawić solą i pieprzem według uznania.
- Na duży talerz wyłożyć liście sałaty, a następnie jajka, wypukłą stroną do góry. Polać sosem tatarskim. Ozdobić rzodkiewkami i posiekanym koperkiem.
Kuchnia: |
Polska |
|
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 6 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.
Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!