Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Jajka w sosie tatarskim

Jajka w sosie tatarskim

Sos tatarski, pikantny i lekko kwaśny, idealnie pasuje do jajek na twardo. Jajka w sosie tatarskim pasują nie tylko na Święta Wielkanocne, ale również jako przystawka lub po prostu na śniadanie, czy kolację.

Składniki:

  • 6 jajek

Sos tatarski:

  • 2 średnie ogórki konserwowe
  • mały słoiczek grzybków marynowanych
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
  • rzodkiewki i koperek do dekoracji
  • kilka liści zielonej sałaty

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół.
  2. Przygotować sos tatarski. Ogórki i grzybki drobno posiekać, połączyć z majonezem i jogurtem, doprawić solą i pieprzem według uznania.
  3. Na duży talerz wyłożyć liście sałaty, a następnie jajka, wypukłą stroną do góry. Polać sosem tatarskim. Ozdobić rzodkiewkami i posiekanym koperkiem.
 

Kuchnia:

Polska

Czas:

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji:

ok. 6

Trudność: łatwe
koszt Koszt: niski
Jajka w sosie tatarskim

Komentarze (0)

There are no comments posted here yet

Skomentuj

Dodajesz komentarz jako Gość
0 Znaków
Załączniki (0 / 3)
Share Your Location

Zdjęcia Użytkowników

Polub nas na ...

blogi kulinarne
Początek strony