Sałatka z buraków i jabłka w majonezie


Słodko- winna sałatka buraczana z jabłkiem, zielonym groszkiem, ogórkiem, cebulą i majonezem. Szybka i nieskomplikowana. Polecam na święta. Ładnie ozdobi świąteczny stół. Można ją serwować samą, z wędliną lub pieczonym mięsem.
Składniki na ok. 5 porcji:
- 3 średniej wielkości buraki
- 3 ogórki konserwowe
- 1 średniej wielkości jabłko
- 1 cebula
- pół puszki groszku konserwowego (puszka ok. 400g)
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Buraki ugotować, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
- Ogórki pokroić kostkę.
- Jabłko i cebulę obrać i pokroić w kostkę.
- Groszek odsączyć na sitku.
- Buraki, ogórki, jabłko, cebulę, groszek i majonez połączyć w misce. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
- Schłodzić w lodówce.
![]() |
Całkowity czas przygotowania: |
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 5 |
![]() |
Trudność: | łatwa |
![]() |
Koszt: | niski |

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.