Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Napisz komentarz
Sałatka z buraków i jabłka w majonezie

Słodko- winna sałatka buraczana z jabłkiem, zielonym groszkiem, ogórkiem, cebulą i majonezem. Szybka i nieskomplikowana. Polecam na święta. Ładnie ozdobi świąteczny stół. Można ją serwować samą, z wędliną lub pieczonym mięsem.

Składniki na ok. 5 porcji:

  • 3 średniej wielkości buraki
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 średniej wielkości jabłko
  • 1 cebula
  • pół puszki groszku konserwowego (puszka ok. 400g)
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Buraki ugotować, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
  2. Ogórki pokroić kostkę.
  3. Jabłko i cebulę obrać i pokroić w kostkę.
  4. Groszek odsączyć na sitku.
  5. Buraki, ogórki, jabłko, cebulę, groszek i majonez połączyć w misce. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  6. Schłodzić w lodówce.

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 5

Trudność Trudność: łatwa
Koszt Koszt: niski
Sałatka z buraków i jabłka w majonezie

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!

Polub nas na ...

Początek strony