Sałatka z awokado i truskawkami z imbirowym dressingiem


Sałatka z awokado i truskawkami z imbirowym dressingiem
Pyszna, lekka, sezonowa sałatka z sałaty, truskawek, awokado i orzeszków piniowych. Pasuje jako przystawka lub lekka kolacja w upalne dni.
Składniki na ok. 4 porcje:
- 3 dojrzałe awokado
- 500g truskawek
- cytryna
- 1 łyżka miodu
- 5 łyżek orzeszków piniowych
- trochę startego imbiru świeżego lub w proszku
- parę liści sałaty
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Sok z cytryny, miód i imbir wymieszać w miseczce. Dodać sól i pieprz.
- Orzeszki piniowe podsmażyć na patelni bez tłuszczu. Odstawić na bok do ostygnięcia.
- Awokado obrać, przeciąć na pół, wyciągnąć pestkę i pokroić w kostkę.
- Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić w ćwiartki lub dużą kostkę.
- Awokado, truskawki i orzeszki połączyć z sosem.
- Liście sałaty umyć i porwać na małe kawałki.
- W salaterkach układać warstwami sałatę, awokado, truskawki i orzechy.
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 4 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | wysoki |
Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom.
Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza.
Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.