Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
3 Komentarzy

Dip z awokado

Dip pasuje jako pasta do chleba, pieczonych ziemniaków, mięsa smażonego lub grillowanego.

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki posiekanej pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Awokado umyć, obrać, oddzielić od pestki. Włożyć do miski.
  2. Czosnek obrać i przecisnąć przez prasę. Dodać do awokado.
  3. Kolejno dodać sok z cytryny, pietruszkę, sól i pieprz. Zmiksować blenderem na gładką masę. (Można również rozgnieść widelcem na papkę).

Smacznego.

Dip z awokado

Powiązane przepisy


Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Osoby komentujące:
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    maciej · 3 lat temu
    Do Pauli. Raczej nie. Najlepszy jest świeży. Parę dni w lodówce i już ciemnieje oraz zmienia smak. Staje się mdły.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Joanna Moderator · 3 lat temu
    [b]Paulo[/b] nie. Trzeba go zjeść na świeżo i w miarę szybko, bo z czasem ciemnieje.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Paula · 3 lat temu
    Witam czy ten dip nadaje sie do sloikow?

Polub nas na ...

Początek strony