Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
9 Komentarzy
Pieczarki faszerowane serkiem

Bardzo smaczna i prosta przystawka na zimno lub na ciepło. Nadaje się również jako dodatek do obiadu lub na kolację np. z bagietką z masłem czosnkowym lub ziołowym.

Składniki:

  • ok. 500g pieczarek białych lub brązowych
  • 200g serka kremowego typu Philadelphia (zwykłego lub z ziołami)
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju np. rzepakowego
  • trochę masła do posmarowania formy

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki oczyścić i odciąć trzony. Trzony posiekać drobno.
  2. Czosnek obrać i posiekać.
  3. Trzony i czosnek przysmażyć na łyżce oleju. (Woda musi całkowicie wyparować). Pozostawić do ostygnięcia.
  4. Dodać serek i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
  5. Kapelusze pieczarek napełnić farszem i ułożyć je w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem.

2

3

  1. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20 minut, aż pieczarki będą miękkie, w temperaturze 180°C (grzałka góra- dół).

Całkowity czas przygotowania:

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: średni
Pieczarki faszerowane serkiem

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą są przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby. Mogą Państwo również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Dodajesz komentarz jako gość ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Osoby komentujące:
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    urszula · 3 lat temu
    a czy nie wytwarza się dużo wody podczas
    pieczenia? bo pieczrki mają top do siebie
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    karolina Woszczyk · 4 lat temu
    Czy ten serek jest typu twarożkowego , czy topionego ?
    • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
      Joanna Moderator · 1 lat temu
      To ma być serek kremowy, taki w pudełeczku np. z Hochland kanapkowy śmietankowy, czy Turek kremowy, Almette śmietankowy lub wersje z ziołami.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Sylwia · 4 lat temu
    Pani Joanno przepis rewelacyjny, polecam wszystkim. Dziękuję i pozdrawiam.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Iza · 4 lat temu
    Prosty a jakze smaczny przepis. Dodałam tylko pokrojona drobno i podsmażoną cebulkę:)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Iza · 4 lat temu
    Czy zamiast serka Philadelphia mozna użyć jakiegoś innego? Bo ciężko go dostać a czasami się pojawia w Pani przepisach. Jeżeli można go czymś zastąpić to proszę o podpowiedź czego najlepiej użyć.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    Gosia · 5 lat temu
    Pyszne
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    kaneta7 · 5 lat temu
    Robilam te pieczarki i musze przyznac ze sa rewelacyjne.Nawet kolezanki prosza o przepis:-))Naprawde polecam!
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    madzik1984 · 7 lat temu
    szybkie, latwe a sa rewelacyjne.uwielbiam pieczarki i serek philadelphia a nigdy nie wpadlabym na takie polaczenie.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.
    mopswkuchni · 7 lat temu
    Tak jeszcze nie faszerowałam pieczarek. Robię z mięsem mielonym bardzo często, bo to przysmak mojego męża

Polub nas na ...

Początek strony