Zapisz do książki
Dodaj do ulubionych
Czytaj później ...

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
Napisz komentarz
Barszcz czerwony z suszonych buraków

Czysty, klarowny barszcz przygotowany na suszonych burakach. Można podawać go z uszkami, ziemniakami, jajkiem lub w szklance do krokietów i pasztecików. Prosty do przygotowania.

Składniki:

  • 100 g suszonych buraków
  • 2 litry bulionu mięsnego lub warzywnego
  • 3 kawałki suszonych grzybów
  • 3 ząbki czosnku
  • 8 ziarenek czarnego pieprzu
  • 1 łyżka soku z cytryny lub octu
  • 1 łyżka suszonego majeranku
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Suszone buraki przełożyć do garnka i zalać bulionem. Dodać suszone grzyby, rozgniecione (lub przekrojone na pół) ząbki czosnku i ziarenka pieprzu. Doprowadzić do zagotowania i gotować ok. 1 godziny, na małej mocy palnika. ( Podczas gotowania, garnek przykryć pokrywką, zostawiając małą szczelinę).
  2. Następnie dodać sok z cytryny lub ocet, majeranek, sól i pieprz. Barszcz przecedzić przez sitko.

Kuchnia:

Polska

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 6

Trudność Trudność: łatwa
Koszt Koszt: niski
Barszcz czerwony z suszonych buraków

Poprzez wysłanie formularza z komentarzem wyrażają Państwo zgodę na zapisanie w naszej bazie następujących danych: podanego imienia, adresu email (jeśli został podany) oraz treści komentarza. Dane te nie będą przekazywane żadnym innym podmiotom. Na Państwa prośbę mogą uzyskać Państwo wgląd do danych zapisanych na naszym serwerze dotyczących Państwa osoby jak również zażądać usunięcia wysłanego komentarza. Więcej informacji na podstronie Polityka prywatności.
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz... The comment will be refreshed after 00:00.

Napisz pierwszy komentarz do tego przepisu!

Polub nas na ...

Początek strony